Formularz zgłoszeniowy

Kalendarz


« February 2020 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

BADANIA W KONTROLI JAKOŚCI W ASPEKCIE WYMAGAŃ DOBREJ PRAKTYKI WYTWARZANIA

  1. Kontrola Jakości w Dokumentacji Głównej Miejsca  Prowadzenia Działalności. Umowy kontraktowe z laboratoriami.
  2. Wymagania Rozdziału 4 w dokumentowaniu badań w Kontroli Jakości.
  3. Organizacja badań w Kontroli Jakości.
  4. Specyfikacje materiałów wyjściowych, opakowaniowych, produktów pośrednich, produktów luzem i produktów końcowych w aspekcie dokumentacji dołączonej do pozwolenia na dopuszczenie do obrotu.
  5. Dokumentacja analityczna. Instrukcje badań.  Raporty analityczne. Dane surowe. Certyfikaty analityczne.
  6. AKP. Skrócone instrukcje obsługi aparatury kontrolno – pomiarowej. Dzienniki aparatury kontrolno -pomiarowej. Chronologia zapisów.
  7. Nadzór nad AKP. Sprawdzanie, kalibracja i kwalifikacja aparatury kontrolno-pomiarowej. Program. Rejestry. Procedury.  Protokoły. Raporty.
  8. Wymagania ICH w aspekcie walidacja metod analitycznych.  Transfer metod analitycznych.  Metody farmakopealne. Przegląd walidacji metod analitycznych. Kontrola zmian.
  9. Program ciągłego monitorowania stabilności (badania stabilności on-going).
  10. Procedury postępowania z wynikami OOS i OOT.
  11. Nadzór nad przyrządami pomiarowymi.  Szkło miarowe, odczynniki, roztwory, wzorce porównawcze.
  12. Procedury pobierania i archiwizacji prób.
  13. Dokumentacja Kontroli Jakości badanych produktów leczniczych.
  14. Dokumentacja Kontroli Jakości badań laboratoryjnych w aspekcie wymagań cz. II GMP dla API.
  15. Proces  zmian wymagań GMP dotyczących Kontroli Jakości.

Cena: 900 zł netto + 23% VAT. Uczestnicy w dniu szkolenia otrzymują fakturę z 14-dniowym terminem płatności.
Firmom, które zgłaszają udział dwóch lub więcej osób udzielany jest rabat w wysokości 30% za drugą oraz kolejną osobę.
Cena obejmuje: udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, certyfikat, śniadanie i obiad, przerwy kawowe.

Wersja do druku